Boca Boca
Image default
Recreation / Food

De bekende vitamine

Vitamines zijn ontzettend belangrijk, dat weten we inmiddels wel. Er zijn vele soorten en verschillende vitamines, maar uiteindelijk zijn ze allemaal belangrijk. De vitamines houden je gezond en hebben veel verschillende functies. Je kunt vitamines op verschillende manieren binnen krijgen en daar komt ook steeds meer bekendheid voor. Je kunt ze namelijk ook heel gemakkelijk in pil-vorm innemen. Een tekort kan namelijk lijden tot nare gevolgen.

Een bekende vitamine, misschien wel de bekendste, is de Vitamine D. Vitamine D maakt je lichaam zelf aan. Je zou denken dat je er dus geen tekort van kan hebben, maar zo simpel is het niet. De vitamine D heeft nog steeds wel hulp van buitenaf nodig. Gelukkig is de hulp gratis, zonlicht. Het gaat helaas niet helemaal uit zichzelf en heeft daarom zonlicht nodig om aangemaakt te worden. Toch hebben veel mensen een tekort van Vitamine D terwijl het de makkelijkste vitamine lijkt om te verkrijgen. Tijdens de winter kan het nog wel eens een probleem worden om aan genoeg zon licht te komen om genoeg vitamine D aan te laten maken in je lichaam.

Laten we een stapje terug gaan in het alfabet, C. Vitamine C kan helaas niet aangemaakt worden in het lichaam en moet van buitenaf komen. Deze komt vooral in het lichaam door voedingsmiddelen. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen of je het in pil-vorm of poeder vorm wilt innemen. Een potje Vitamine C kun je gemakkelijk verkrijgen via het internet van websites als topvitamins.

Vitamine C is een belangrijke Vitamine omdat het betrokken is bij 800 chemische processen die in het lichaam voorkomen. Hoewel Vitamine C bij veel processen aanwezig is zijn zijn belangrijkste functies het helpen van je immuunsysteem en helpen bij de wondgenezing. Uit voeding dan kun je vitamine C het meeste vinden in fruit of groente.

http://www.topvitamins.nl

Gerelateerde artikelen

De meest voorkomende ongelukken in huis bij jongeren en ouderen

Van lekkage naar schimmelvorming

Riet als dakbedekking