Boca Boca
Image default
Recreation / Food

De ingrediënten van Sushi bij ons wereldrestaurant

Sushi is een gerecht uit de Japanse keuken. De combinatie van zeewier, rijst en een vulling van vis of groenten heeft in de laatste jaren een flinke populariteit verworven. Heeft u zin om sushi, en nog veel meer gerechten te eten? Kom dan eens gezellig eten bij het Wereldrestaurant Beverhof. Bij het wereldrestaurant Beverhof kunt u genieten van een all-inclusive aanbod. Zelfs de drank zit bij dit restaurant inbegrepen. In dit artikel vertellen wij u meer over de ingrediënten van de sushi. Veel leesplezier

Rijst

De rijst die wordt gebruikt voor het bereiden van sushi noemen ze in Japan “Meshi”. De rijst kenmerkt zich door de korte en dikke korrels die erg plakkerig is. Deze plakkerige structuur zorgt ervoor dat de rijst goed de kneden is. Is het u wel eens opgevallen dat sushi best wel een zure smaak heeft? Dat kan kloppen! Er wordt tijdens de bereiding namelijk flink wat rijstazijn aan de rijst toegevoegd. De rijst wordt doorgaans koud reserveert.

Nori

Bij het bereiden van sushi wordt er in veel gevallen zeewier gebruikt. In Japan noemt men deze zeewier Nori. Deze zeewier werd oorspronkelijk verworven door het zeewier van de kades af te schrapen en te laten drogen in de zon. Het zeewier dat wordt gebruikt om sushi ze maken is in de meeste gevallen purperwier.

Vis

Het onderdeel dat de sushi de meeste smaak geeft is de vis. De rauwe vis is altijd afkomstig uit de zee. Riviervissen kunnen namelijk schadelijke bacteriën bevatten. Als er wel riviervis wordt gebruikt is het gebruikelijk deze eerst de koken. In de westerse wereld zien we dat er vooral gebruik wordt gemaakt van zalm en tonijn in de sushi. Ander zeevruchten worden vaak gebruikt om het gerecht op te fleuren. Denk aan de viskuit die men wel eens ziet op de sushirollen.

Gerelateerde artikelen

Niet dan je kernactiviteiten

Het jaar 2020

De bekende vitamine