De Liebherr side by side is de droom van elk huishouden

Liebherr side by side

Bij het kopen van een Liebherr side by side komt meer kijken dan de meeste mensen denken. Vaak vergeten ze dat deze koelvrieskasten twee stopcontacten nodig hebben. Een voor de icemaker moet er een wateraansluiting worden voorzien. Bij voorkeur in de buurt van de side by side, omdat er anders een extra lange waterslang (maximaal 3 meter) moet worden voorzien. Dit is geen reguliere slang, omdat deze een omwikkeling heeft van rvs. Het mooie van een side by side is optimale samenstelling voor iedereen. Het slimme van Liebherr is dat de rechterwand van het linker koeldeel wordt verwarmd. Dit lijkt onlogisch, maar als dit niet wordt gedaan kan en er condensvorming optreden tussen de beide apparaten. Dit heeft op langere termijn tot gevolg dat er schimmel gaat ontstaan. Dit wil je niet in huis hebben en al helemaal niet in de keuken bij uw voedingsproducten.

Het installeren van een side by side is niet iets om zelf uit te voeren. Het is in eerste instantie belangrijk dat de ondergrond waterpas is. De installateurs die ter plaatse komen, kunnen hier niet veel aan veranderen. Het enige wat zij kunnen doen is de side by side waterpas zetten door het stellen van de pootjes. Maar dit lost niet het probleem van een schuine vloer op.

De meeste mensen die een side by side kopen willen een Nofrost BioFresh apparaat hebben en voor de echte gelukkigen zit er een wijnklimaatkast in en BioFreshPlus vakken. De koel- en vriesapparaten van Liebherr zijn dusdanig ontwikkeld dat deze aan de top in hun soort liggen. De meeste bedrijven die willen concurreren met Liebherr laten hun apparatuur maken door Liebherr. Het enige wat wordt gedaan is ander stickerwerk, deursluiting en wat identificatienummers aan de kasten veranderen.

Veel mensen bestellen een side by side in plaats van een koelvriescombinatie met een Frenchdoor. Dit is een hele grote deur met daar onder trekbakken. Deze kast is zo zwaar dat deze om veiligheidsreden met haken aan de muur wordt bevestigd. Aanvankelijk is deze kast ontwikkeld voor de Amerikaanse markt. Aangezien er in de USA een claimcultuur heerst wil je het als leverancier niet meemaken dat een kind op de kast klimt en deze over zich heen krijgt. De gevolgen zijn desastreus vanwege het extreme gewicht van deze apparatuur. Een side by side is ook veel onderhoudsvriendelijk waar het gaat om het poetsen. Deze zijn namelijk gemaakt van smart steel. Dit is behandeld edelstaal wat het achterblijven vingerafdrukken minimaliseert.