Boca Boca
Image default
Recreation / Food

De maand rondkomen als student

Elke dag zo’n twee uur heen en twee uur terug moeten reizen is voor een week nog wel vol te houden, maar om dit nu 4 jaar lang te doen wordt het toch wel vervelend. Je kan je tijd veel beter besteden en zit helemaal niet te wachten op die lange reistijd. Tijd dus om op kamers te gaan, maar hier komen best wat kosten bij kijken. Hoe kan je toch goed rondkomen als student?

Stel een maandelijks budget

Boodschappen, huur, daten, uitgaan en shoppen. Je wilt natuurlijk wel dat dit na een paar maanden nog kan. Zorg ervoor dat je voor jezelf een maandelijks budget maakt per categorie. Zo geef je niet te veel geld uit per maand, en let je er op dat je niet onnodig geld uitgeeft of zelfs geld uitgeeft wat je eigenlijk niet hebt. Het helpt hierbij heel erg om al je uitgaven op te schrijven, zo zie je gelijk waar al je geld naar toe gaat.

Eet slim

Een kostenpost die je niet zomaar kunt skippen is wel eten. Dit is ook gelijk een grote kostenpost omdat je het dagelijks nodig hebt. Eet zoveel mogelijk met anderen, dit scheelt namelijk in kosten. Kook je wel alleen voor jezelf? Vries wat je over houdt dan in, zodat je dit een andere keer kan eten. Daarnaast is het handig om zoveel mogelijk vanuit huis mee te nemen, koffie meenemen naar een college is goedkoper dan het uit de machine van school halen.

Koop tweedehands

Bij het kopen van je uitzet hoef je niet alles helemaal nieuw te kopen. Vraag aan vrienden en familie of ze nog spullen of meubels kwijt kunnen en houd facebook verkoopgroepen en marktplaats goed in de gaten. Misschien heeft je buurman nog wel beits over die je mag gebruiken of een familielid die nog een pot krijtverf heeft die nog niet gebruikt is.

https://www.moosefarg.nl

Gerelateerde artikelen

Bar Company: Wij maken van jouw feest een groot succes!

De Dozenhal in Belgiƫ

Facebook voor je bedrijf