Boca Boca
Image default
Recreation / Food

De meest voorkomende ongelukken in huis bij jongeren en ouderen

De meest voorkomende ongelukken in huis bij jongeren en ouderen

Geloof jij dat autorijden veiliger is dan vliegen met het vliegtuig? En geloof je dat thuis meer ongelukken gebeuren dan buitenshuis? Dat klinkt vast als een fabel. Toch kan met zekerheid gezegd worden dat ongelukken het meest thuis plaatsvinden. De meeste mensen breken hun arm of been in hun eigen woning. Vooral ouderen en jonge kinderen hebben daar het meest last van. Wat voor ongelukkige incidenten komen thuis het vaakst voor bij  ouderen en jonge kinderen?

Iets te glad

Niemand staat te wachten op een trauma aan zijn of haar eigen douche. Helaas is veilig douchenniet voor iedereen vanzelfsprekend.  Daarom helpen ouders hun jonge kinderen vaak bij het wassen. Jammer genoeg blijft die hulp vaak weg bij ouderen. Zij glijden vaak uit na het douchen met soms ernstige lichamelijke klachten tot gevolg.

 

Vallen van de trap

Gelukkig kan veilig douchen toch bij iedereen mogelijk zijn door middel van hulpmiddelen badkamer. Maar bij traplopen zijn er weinig tot geen speciale producten die het voor ouderen en jonge kinderen gemakkelijk maakt. Ook bij de trap komt het vaak voor dat zij een treed missen en keihard vallen.

 

Wakker naast je bed

Naast de badkamer en traploop ongelukken komt het ook erg vaak voor dat ouderen of jonge kinderen van hun bed vallen tijdens het slapen. Gelukkig bestaat hier –  in tegenstelling tot het traploop probleem –  wel een oplossing voor. In de winkel en op het internet vind je speciale bedbeugels. Die voorkomen dat je op de vloer wakker wordt in plaats van op je bed. Daarnaast helpt het ouderen ook om sneller en makkelijker uit bed te komen.

 

Ongelukkigen gebeuren thuis het vaakst. Vooral bij jongeren en ouderen. Wanneer zij zonder hulp of speciale middelen douchen, dan glijden ze makkelijk uit. Ook met traplopen heeft een groot deel van de jongeren en ouderen moeite. En tot vind lang niet iedereen het even makkelijk om wakker te worden op bed.

http://www.lavicta.nl/

Gerelateerde artikelen

Riet als dakbedekking

De ingrediƫnten van Sushi bij ons wereldrestaurant

Het jaar 2020