Boca Boca
Image default
Recreation / Food

Het jaar 2020

 

Veel mensen zijn het er wel over eens dat het jaar 2020 geen goed jaar is. Het jaar is absoluut niet goed begonnen en door de maanden werd het nieuws ook niet echt positiever. 

 

We begonnen dit jaar natuurlijk met de bosbranden in Australië. Hoewel bosbranden in Australië niet nieuw is, waren de bosbranden van 2019-2020 toch wel heftig en bijzonder. Eind 2019 zijn er natuurlijk al aardig wat bossen in vlammen opgegaan. Zo’n 5 miljoen hectare bos, dat is enorm veel. Rond december-januari hingen er gigantisch veel rookwolken boven steden zoals Sydney en Melbourne. Op 31 januari 2020 werd zelfs de noodtoestand uitgeroepen vanwege de hoeveelheid branden en rook. Dat was natuurlijk bizar nieuws!

 

Vervolgens kwam het COVID-19 virus opspelen in Nederland. Het was in China al een tijd bezig en niemand had er echt op gerekend dat het ook in Nederland zou heftig zou uitbreken. Rond maart gingen de scholen dicht, bedrijven gingen sluiten en meer dan de helft van Nederland zat thuis. Dat was een gekke periode voor het hele land en eigenlijk de hele wereld. Veel nieuwssites hadden niks anders meer te vertellen dan het corona virus. 

 

Tijdens de periode van het corona virus werd George Floyd vermoord in Amerika nadat er een agent een lange tijd met zijn knie in de nek van Floyd heeft gezeten. Dit heeft enorm veel invloed gehad in Amerika en ook in veel andere landen. Er kwamen veel protesten en die zijn er nog steeds. 

 

Daarnaast zijn er natuurlijk ook heel veel protesten gekomen vanuit de boeren. Zij voelen zich het afvoerputje van de samenleving en het lijkt of de boeren de schuld krijgen van alle milieuproblemen. Ze zijn er klaar mee om zo gezien te worden en dat is dan ook de reden dat ze protesteren. 

 

https://www.redactie24.be/home

Gerelateerde artikelen

Niet dan je kernactiviteiten

De bekende vitamine

De maand rondkomen als student