Boca Boca
Image default
Recreation / Food

Niet dan je kernactiviteiten

In de Romeinse tijd werd de vaak werknemer uitbetaald in graan of zout en werd er dus niet altijd een munteenheid gebruikt. De lonen moesten al duizenden jaren geleden berekent worden. Toen konden zij nog niet gebruik maken van een loonbureau. Tegenwoordig is het alleen nog maar ingewikkelder geworden om je loon te berekenen. Je zal rekening moeten houden met allerlei verschillende berdrijfstakregelingen en cao’s. Werkgevers die zijn constant veel tijd kwijt aan het voltooien van de financiële administratie. En niet vergeten, er mogen absoluut geen fouten worden gemaakt in de administratie.  

 

Als startende ondernemer doe je niets liever dan werken aan je kernactiviteiten. Dat is het primaire proces van je organisatie. De financiële administratie is een tijdrovende taak en houd je tegen al je tijd en energie te steken in wat daadwerkelijk belangrijk is, het primaire proces. Daarnaast is het ook belangrijk dat je tussen al die regelingen en cao’s geen fouten maakt. De werknemer zou geen verkeerd of te laat loonstrookje moeten ontvangen. Vooral cao’s in de bouw zijn lastig om mee te werken.

 

Om niet langer afgeleid te hoeven worden van de taken die ook daadwerkelijk echt invloed hebben op het primaire proces is het verstandig de financiële administratie uit te besteden aan een loonservice. Het voordeel van deze zet is dat er een enorme werkdruk van u af valt als het ware en voorkomt ook fouten in het loonstrookje van je werknemers. Wel is het een grote investering.

 

Als u graag de administratie zelf blijft doen dan hoeft dat niet zonder wat hulp. Er bestaan namelijk veel verschillende software programma’s die het werk een stuk gemakkelijker kunnen maken. Er worden veel verschillende software programma’s aangeboden dus het is daarom belangrijk om de best passende software programma uit te kiezen. Elk programma is anders en werkt misschien beter in de ene branche dan de andere.

http://www.cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

De bekende vitamine

De maand rondkomen als student

Riet als dakbedekking