Boca Boca
Image default
Recreation / Food

Uw eigen kantoor aan huis in coronatijden

Bent u het ook beu om zich na elke dag thuis werken belabberd te voelen? Wij waren dat ook en hebben daar wat aan gedaan. Om u ook een hart onder de riem te steken delen wij met blijdschap een aantal essentiele veranderingen die wij op onze eigen werkdagen toepasten. We zullen u onder meer tips geven over de juiste verlichting, hoe u een betere werk/prive balans kan creeren en nog een aantal extra’s. We kunnen in elk geval opgelucht constateren dat onze werkdagen er een stuk prettiger uitzien. Laten we beginnen!

Optimaliseer uw verlichting (niet te veel, niet te weinig!)

U zal misschien (net zoals veel anderen) wel denken dat u nooit genoeg licht op uw werkplek kan hebben. Niet is echter minder waar. Te veel licht (bijvoorbeeld van buiten) kan erg hinderlijk zijn. Zo kan het op uw beeldscherm reflecteren hetgeen uw productiviteit sterk kan verminderen. Naast uw productiviteit gaat ook nog eens uw humeur naar de knoppen. Zet uw bureau niet tegenover een raam maar juist haaks er op. Dat vermindert hinderlijke schitteringen aanzienlijk en is beter voor uw ogen.

Planten en bloemen voor een prettige sfeer en gezuiverde lucht

Groen zal u goed doen. Flauwe rijm, we weten het. Maar laten we eerlijk zijn, het is gewoon waar. Er gaat in ons kantoor elke week een nieuwe bos bloemen in terwijl de oude bij het afval verdwijnt. Planten hebben een meer permanent verblijf in ons thuiskantoor omdat ze over het algemeen langer mee gaan dan een bos bloemen. Planten hebben de prettige eigenschap dat ze vervuilde lucht zuiveren en daarvoor schone lucht uitstoten. Dat klinkt misschien als magie maar als je weet hoe fotosynthese werkt snap je het meteen. Vergeet ze trouwens niet te onderhouden, dode planten zuiveren geen lucht meer. 

Dagelijkse beweging (schrik niet, we gaan geen Olympisch goud trainen)

Al dat zitten maakte ons onrustig in ons hoofd maar slap in het lichaam. Alle fut was er uit en elke dag was mentaal een opgave om af te maken. We lazen dat dagelijkse beweging snel verandering kon brengen in onze miserabele werkdagen en zo gezegd zo gedaan. Letterlijk na de eerste wandeling voelde we ons al stukken beter. Vanaf dat moment wandelen we elke dag voor en na de werkdag. Voelt goed en we zijn er mentaal echt beter van geworden.

Professionaliseer uw werkplek (nee niet de keukentafel)

De eerste paar weken thuis werken vonden wij eigenlijk wel leuk. Geen reistijd meer, geen vervelende collega’s (OK, de leuke collega’s misten we wel) en alle vrijheid om elk moment van de dag de koelkast te plunderen. Maar dat keukenmeubilair bleek niet echt geschikt om dagelijks 8 uur op te vertoeven. Hoewel we de eerste twee maanden nog hebben uitgehouden hebben we daarna resoluut gekozen voor een ergonomische bureaustoel. We wisten op dat moment niet hoe lang de crisis ging duren en dat weten we eigenlijk nog steeds niet. Meubilair technisch gezien is het voor ons in elk geval geen probleem meer, deze stoelen zitten zelfs lekkerder dan die op kantoor.

Gerelateerde artikelen

Borstvergroting in Nederland

Niet dan je kernactiviteiten

Bar Company: Wij maken van jouw feest een groot succes!