Boca Boca
Image default
Recreation / Food

Van lekkage naar schimmelvorming

Een lekkend en kapot dak kan enorm veel schade en kosten opleveren, en naast het feit dat het vaak een duur grapje is, is het ook niet erg gezond vanwege schimmelvorming. Mensen die last hebben van astma kunnen slecht reageren op schimmelvorming in huis. Daarnaast kan een lekkage ook voor heel veel onvoorziene kosten zorgen en dus is het van groot belang dat je er vroeg bij bent wanneer een dak de eerste tekenen van afbraak begint te tonen. Om hoge kosten te vermijden is het dus erg belangrijk om een daklekkage te repareren en het liefst zo snel mogelijk.

Eerste vormen van schimmel

Uw dak is zeker aan vernieuwing of reparatie toe wanneer u gele en/of bruine vlekken begint tegen te komen rondom het dak of op de muur. Dit betekent namelijk dat de kans erg groot is dat er langdurig vocht op de desbetreffende plek is. Dit kan uiteraard niet veel goeds betekenen. Bij dergelijke vlekken is er dat mogelijk dat de buitenmuren het vocht absorberen en dit eindigt uiteindelijk in de vlekken waar we het over hebben. Naast de vlekken kan er ook een muffe geur omhoog komen, het behang begint los te laten, de verf bladert af en er ontstaat schimmelvorming. Vaak beginnen de problemen heel onschuldig en zijn er misschien maar een aantal kleine zwarte vlekjes te zien. Vaak trekt men dan nog niet aan de bel en wacht af, maar dit moet u zeker niet doen. Deze kleine onschuldige zwarte vlekjes kunnen zich door ontwikkelen tot grote en heel hardnekkige vlekken op de muur die er maar moeilijk tot niet uit te krijgen zijn. Dit wil natuurlijk niemand en voorkomen is ook beter dan genezen.

De schade wegwerken

Wanneer de problemen echt groot zijn geworden wordt er vaak een dak renovatie aangeraden. Dit kost op de korte termijn misschien veel geld, maar dit zal u er in de lange termijn zeker uit kunnen halen. Hiermee wordt het probleem ook direct bij de wortel aangepakt en zal er niet nog meer vocht in de muren terecht komen. Daarnaast kan het handig zijn om als voorzorgsmaatregelen eens in de zoveel tijd een dak inspectie plaats te laten vinden. Als er tekenen zijn van lekkage dan bent u er op deze manier vroeg bij en zal dit u heel veel besparen in de kosten.

Gerelateerde artikelen

De meest voorkomende ongelukken in huis bij jongeren en ouderen

De bekende vitamine

Bar Company: Wij maken van jouw feest een groot succes!