Boca Boca
Image default
Aanbiedingen

4 redenen waarom u een ergonomische muis nodig hebt

4 redenen waarom u een ergonomische muis nodig hebt

Aangezien u zoveel tijd achter uw computer doorbrengt, is het beste (en gemakkelijkste) wat u voor uw gezondheid kunt doen het inbouwen van ergonomische kantooraccessoires – zoals een ergonomische muis.

Het verbeteren van de ergonomie van uw workflow heeft een ongelooflijk lage drempel; met kleine aanpassingen kunt u overbelasting door herhaling voorkomen – zoals carpaal tunnel syndroom – en overbelasting van nek en schouders, waar computergebruikers nog lang na het verlaten van hun bureau last van hebben.

 

 

Meer redenen nodig om een ergonomische muis toe te voegen aan uw workflow? Lees verder. 

1. Vernieuwd ontwerp
De ergonomische muis is de nieuwe en verbeterde versie van de standaardmuis die u waarschijnlijk gewend bent. Zoals in elke branche zijn er voortdurend ontwikkelingen en verbeteringen aan de computermuis, maar helaas zijn de meeste consumenten niet op de hoogte van deze nieuwe varianten. Ergonomische muizen hebben een hogere C-vorm die uw hand ondersteunt bij het navigeren. Ze hebben ook grotere, beter bereikbare knoppen, zodat uw hand minder snel vermoeid raakt. Natuurlijk zou er geen one-size-fits-all optie moeten zijn voor een accessoire dat zo veel gebruikt wordt.

2. Voorkom blessures en verminder pijn
Zoals we hierboven al zeiden, is een van de meest populaire redenen waarom gebruikers ergonomische muizen aanschaffen het voorkomen van RSI in hun handen, polsen en schouders. Maar misschien ervaart u al de tekenen van overbelasting van een standaardmuis. Hoe dan ook, het vervangen van uw standaardmuis door een ergonomische muis is een zet die uw gezondheid zeer ten goede komt doordat uw hand en polsen ontspannen en in de juiste neutrale muispositie blijven.

3. Elimineer spanning
Een andere reden om een ergonomische muis te gebruiken voor thuiswerk is ontspanning van uw handen. Door de extra hoogte van een ergonomische muis hoeft u de muis niet zo stevig vast te houden als bij een standaardmuis. Minder spanning en grip in uw hand leidt tot minder spanning in uw polspezen – en dat helpt weer die RSI-blessures te voorkomen. U zult het verschil merken terwijl u werkt en het ontspannen gebruik van uw muis zal uw werkdag gemakkelijker en aangenamer maken.

4. Flexibiliteit
Iedereen heeft andere handen, dus waarom zou uw muis daar niet bij passen? Niet alleen hebben we allemaal verschillende maten handen, maar sommige mensen gebruiken hun linkerhand om te muizen, terwijl anderen hun rechterhand gebruiken. Een standaardmuis houdt geen rekening met deze verschillen en biedt in plaats daarvan slechts een one-size-fits-all oplossing. Ergonomische muizen daarentegen zijn verkrijgbaar in een groot aantal maten – of ze hebben de optie om de maten te verwisselen en ze zijn verkrijgbaar in zowel links- als rechtshandige varianten. Neem geen genoegen met een muis die uw werk of vrije tijd bemoeilijkt!

 

Correct gebruik van uw muis

Plaatsing van hand en arm

  • Houd de computermuis losjes vast, niet stevig.
  • Laat uw pols of onderarmen niet op het muisoppervlak rusten. Probeer uw hele arm en schouder te gebruiken om de muis te bewegen, zodat grotere, sterkere spieren de muis kunnen bewegen.
  • Laat uw bovenarm dicht in uw zij hangen.
  • Uw elleboog moet 90 graden gebogen zijn.
  • Gebruik geen polssteunen omdat deze de bloedtoevoer door de pols kunnen afsnijden.
  • Neem regelmatig pauzes!

 

Zoek je naar meer producten die voordelig zijn voor je gezondheid zoals deze stoelfiets? Het is raadzaam om goed over je eigen gezondheid te waken.