Boca Boca
Image default
Dienstverlening

Bereik uw doelgroep via Social Media

Uw zakelijke doelgroep bereiken via LinkedIn of Facebook marketing? Your Business Online helpt u op weg. In het bedrijfsleven en zeker in deze online tijden is netwerken noodzakelijk. Dit geldt voor zelfstandigen en eigenaren van grote, middelgrote of kleine firma’s. Het is belangrijk dat u zich laat zien ‘op de markt’, interactie hebt met collega’s en concurrenten en op de hoogte bent van het laatste nieuws en de actuele trends. Tegelijkertijd blijkt LinkedIn een prima platform om nieuwe klanten te werven. Kijken we naar de gebruikersgroep dan zijn er iets meer mannen (54%) dan vrouwen (46%). Van alle LinkedIn-gebruikers heeft 36% de leeftijd van 18 tot 29 jaar. Terwijl op media als Facebook, Instagram en Twitter veel vanaf smartphones wordt ingelogd, ligt dat bij LinkedIn anders. Berichten lezen en plaatsen vanaf een desktop is gebruikelijker dan via een tablet of smartphone. Berichten delen en als ‘interessant’ bestempelen is erg populair. Als een bericht met een vraag eindigt en als er een foto bij geplaatst is, is de kans groter dat het gedeeld wordt. Ook links in berichten worden op prijs gesteld.

Linkedin marketing

Wilt u LinkedIn inzetten om uw naamsbekendheid te vergroten of de omzetcijfers te laten stijgen? Social media bureau. Your Business Online heeft er veel ervaring mee. Dé sleutel tot succes is er niet, een en ander hangt onder meer af van:

  • de branche waarin u werkt;
  • het soort product / dienst dat u aanbiedt;
  • uw ambities en doelstellingen.

Content plaatsen

In z’n algemeenheid is wel te zeggen dat het regelmatig plaatsen van relevante content een must is. Relevant zodat de complete mededelingen gelezen worden. Regelmatig opdat u mensen nieuwsgierig houdt en er dus voor zorgt dat ze u blijven volgen. Op inhoudelijk niveau een beetje afwisselen wordt gewaardeerd. U zou de ene keer kunnen kiezen voor bedrijfsnieuwtjes, daarna voor branche-cijfers en ook eens voor een opiniestuk of een ‘kijkje in de keuken’. Een en ander larderen met duidelijke graphics en verrassende beelden zal zijn vruchten afwerpen.