Boca Boca
Image default
Vakantie

Rijden door Italië – Bekijk de mooiste routes met een huurauto

Italianen houden van autorijden. En in Italië vind je enkele van de mooiste wegen, die het rijden door het landschap tot een unieke ervaring maken. Niet veel mensen zijn zich ervan bewust dat het concept van road trips in Italië erg populair is en de meeste mensen geven er de voorkeur aan een goedkope huurauto te nemen om langs enkele van de pittoreskste wegen van het land te rijden.

Er zijn veel autoverhuurdiensten in Italië die verschillende voordelige en goedkope autoverhuur pakketten aanbieden. Je kan een vergelijking van autoverhuur pakketten doen op autoverhuur sites als Carflexi, Kayak, Autoprio, Orbitz, en vele andere. Het is een goed idee om autoverhuur prijzen te vergelijken, zodat je het beste beschikbare aanbod krijgt dat bij je budget past. In Italië vind je bedrijven als: CarMotion, Alamo, Enterprise, Noleggiare, Flizzr, B-Rent, JoyRent, InterRent, Green Motion, Ecovia, OS Car Rental, Avant, Payless, Italy Car Rent, Nomadcar, Autovia, Budget, WinRent, Avis, Sicily By Car, Dollar, Maggiore, Hertz, Thrifty, Goldcar, Locauto, Rhodium, King Rent, MoriniRent, Global, Centauro, Ace, Autoclick, Surprice, Optimorent, Sixt, National, Firefly, Buchbinder, Oscar en Europcar.

Hier zijn enkele van de mooiste routes in Italië om met een huurauto te ontdekken.

1. Amalfi Route

Deze weg loopt tussen Sorrento en Salerno en voert je langs één van de mooiste stukken kustlijn van Europa. De Amalfi Route werd oorspronkelijk door de Romeinen aangelegd en het unieke van deze route is dat de weg in feite uit de zijkant van de kustkliffen is uitgehouwen. Er zijn veel dramatische haarspeldbochten die door de bekende dorpjes Ravello, Positano en Amalfi kronkelen. Deze pittoreske dorpjes zijn perfect om even te pauzeren en te genieten van een picknick te midden van het schitterende landschap.

De weg neemt je verder mee langs afgelegen baaien en diepe kloven waar de streek Amalfi beroemd om is. Een rit over deze weg met je huurauto zal je blijven boeien en verrassen.

2. Chianti

De Chianti route die door Chiantigiani loopt, is beroemd als wijnroute. Deze fraaie weg dateert helemaal uit de 1700 en is plaatselijk bekend als Via Chiantigiani. Hij doorkruist de Chianti streek in Italië tussen Siena en Florence, even ten westen van de Pesa vallei en de Elsa vallei.

Als je in je goedkope huurauto een eindje over deze weg rijdt, heb je echt het gevoel dat je door een schilderij van Van Gogh trekt, terwijl je langs swingende cipressen, mooie heuveldorpjes en glooiende heuvels rijdt. De uitzichten in deze streek zijn ronduit schitterend.

De streek is ook beroemd om zijn wijn en veel van de bekendste wijnproducenten van Italië hebben hier hun wijnhuizen en wijngaarden, wat ook weer een prachtig uitzicht oplevert. Je kan zelfs een pauze nemen om te genieten van een uitstapje naar de vele wijngaarden en wijnhuizen langs deze weg.

3. Stelviopas, ook gekend als de Passo dello Stelvio

De Stelvio Pas, die vaak de mooiste autoroute ter wereld wordt genoemd, heeft de laatste jaren veel aan populariteit gewonnen doordat BBC Top Gear de pas uitriep als mooiste ter wereld. Deze pas is ook één van de meest uitdagende en dramatische wegen om op te rijden in Italië, want hij heeft 60 haarspeldbochten verspreid over de hele pas.

De weg werd oorspronkelijk in de jaren 1820 aangelegd door het Oostenrijkse keizerrijk. Ook vandaag nog sta je versteld van het natuurschoon langs de route.

https://www.autoprio.nl/