Boca Boca
Image default
Cadeau

Er wordt aangenomen dat de Rubiks-kubus de leider

 

Er wordt aangenomen dat de Rubiks-kubus de leider is onder speelgoed in termen van totale verkoop: er zijn wereldwijd ongeveer 350 miljoen Rubik’s-kubussen, zowel origineel als verschillende analogen, verkocht. Als je ze op een rij zet, zullen ze zich bijna van pool tot pool van de aarde uitstrekken.

Er zijn computerspellen die de “Magische Kubus” simuleren, maar deze hebben geen brede verspreiding gekregen in vergelijking met de originele mechanische puzzel.

Tegenwoordig behoren de rechten op de Rubik’s Cube en andere Ernö Rubik’s puzzels toe aan het Engelse bedrijf Seven Towns Ltd., dat al 40 jaar in handen is van Ernö Rubiks goede vriend Tom Kremer [1] [2]. Onder de controle van de Britten wordt Rubik’s Cube over de hele wereld geproduceerd en verkocht. Onlangs is er een toename van de verkoop van puzzels – een nieuwe golf van enthousiasme voor de Rubik’s Cube begint in Europa en de VS [3].

 

Kubus apparaat
De naam “Rubik’s Cube” wordt in de meeste talen van de wereld geaccepteerd, met uitzondering van Hongaars, Duits, Portugees en Chinees, waar de oorspronkelijke naam wijdverspreid bleef (“Magische kubus”, Hongaarse Bűvös kocka; Duitse Zauberwürfel; haven Cubo Mágico; Chinees 魔方Mofan), Rubiktің kubigі, evenals in het Hebreeuws, waar het “Hongaarse kubus” (קובייה הונגרית) wordt genoemd.

 

rubiks kubus

https://breinbrekers.be/