Boca Boca
Image default
Banen en opleidingen

Op zoek naar verborgen talenten (tools, life hacks en booleaanse zoekopdrachten)

recruitment agency

We vroegen een collega hoe ze naar zeldzame kandidaten zoekt, voegden enkele van onze favoriete tools toe en stelden een kleine gids voor je samen om diegenen te vinden die zelf niet echt gevonden willen worden.

Collega: “Ik kletste met collega’s die veel gulangers rekruteren. Wie weet wat het betekent om veel Go-ontwikkelaars te zoeken, hij zal begrijpen dat alles wordt gebruikt: jagen, aanbevelingen, beginners trainen, omscholing vanuit andere talen, enz. En dat is wat ik dacht, om een ​​stel nieuwelingen te verzamelen en ze te trainen, natuurlijk is het geweldig. Maar een ervaren programmeur die wil overschakelen naar Golang, zeg maar vanuit Java of vanuit C ++ of vanuit Python of vanuit PHP, waar dan ook, zal dit niet noodzakelijk aangeven in zijn profiel op Linkedin. Misschien wil hij wel, maar nu is hij niet op zoek naar een baan. En hier suggereert het pad door github zichzelf direct. Programmeurs zijn vaak mensen die weten hoe ze moeten leren en dat veel en met passie doen. En ik kan aannemen dat degenen die Golang bestuderen misschien wel repositories in Go hebben, zelfs als Linkedin niet over deze interesse schrijft. “

Met andere recruiters praten over de problemen om ze te vinden, is over het algemeen erg nuttig en leidt tot inzichten.

De eerste bron waar we naar kijken is GitHub. Laten we meteen duidelijk maken dat verzoeken en tools ook prima zullen werken voor andere specialisten: we hebben voor de duidelijkheid slechts een specifiek voorbeeld genomen.

Op zoek naar kandidaten voor GitHub

Booleaanse zoekopdrachten:

locatie: taal: Go (we schrijven direct in de zoekbalk op Github zelf) en filters staan ​​tot onze dienst.

Je kunt kijken naar degenen die al heel lang op Github zijn, je kunt kijken naar degenen die dat onlangs hebben gedaan. U kunt degenen die veel abonnees hebben, u kunt degenen die er weinig hebben.

Of we maken röntgenfoto’s via Google. Bijvoorbeeld dus

site: github.com “gebruiker blokkeren of rapporteren” Golang

Gereedschap

Uit ons recente examen bleek dat IT-recruiters Google veel vaker gebruiken dan GitHub. Bovendien weten velen niet eens van de basisconcepten van de tweede – wat een “repository” is, moesten we met de vingers uitleggen aan meer dan een dozijn mensen. We zijn boos bij het werven: en we raden iedereen aan om ons materiaal over GitHub opnieuw te lezen. Daar verbergen zich immers alle meest waardevolle kandidaten.

Hier zijn nog 5 tools die je niet (en zou moeten!) Gebruiken bij het zoeken naar ontwikkelaars op GitHub.

OctoHunt

Ongeacht hoe we over hem schrijven in het telegramkanaal, toevoegen aan de selecties, om de een of andere reden omzeilen recruiters hem – maar tevergeefs.

Het gebruiksschema is uiterst eenvoudig: u vult de technologie en de stad in om te zoeken in de zoekbalk en de service geeft u een lijst met ontwikkelaars die voldoen aan de criteria. Toont het aantal opslagplaatsen en abonnees van de ontwikkelaar. En hij zal ook direct de jongens markeren die werk zoeken;

GitHub

Hiermee kunt u de gebruikersbeoordeling op nickname zien;

BookMarking voor GitHub

Hiermee kunt u uw favoriete opslagplaatsen en profielen rechtstreeks in de GitHub-interface opslaan. Als je al gratis ATS hebt gemaakt volgens onze instructies, zal de extensie het gebruik nog gemakkelijker maken. Werkt vanaf zowel desktop als mobiele telefoons;

Dyllo

Door een bijnaam in de zoekbalk te typen, kun je een kort fragment over de gebruiker krijgen: inclusief een lijst met de meest gebruikte talen, het aantal repositories en een waardering op GitHub;

Awesome Autocomplete voor GitHub

Een stuk dat de zoektocht van Github naar een hoger niveau tilt. 14 dagen gratis toegang.

Het vinden van geschikte ontwikkelaars voor de vacature is niet eenvoudig, zeker niet als je moet uitkijken naar jongens die niet op werkplekken zitten. De belangrijkste hack van passieve rekrutering is het zoeken naar concurrenten met dezelfde technologiestapel als die van jou en proberen e-mails naar hun werknemers te sturen. Dit is natuurlijk geen magische en je zult ook vaardigheden moeten evalueren, maar in ieder geval wat addertje onder het gras.

Vindazo

https://www.globalrecruitment.info/

Gerelateerde artikelen

Accounting & Tax Advisor

Secretaresse

Vacatures.today Europees jobboards netwerk