Boca Boca
Image default
Tuin en buitenleven

Hoe bescherm je je brievenbus tegen vuurwerk?

De kerstdagen staan voor de deur, dus veel zorgen hoeven we ons nu nog niet te maken. Maar volgende week, op oudejaarsavond loopt elke brievenbus het gevaar om opgeblazen te worden. En nee, niet alleen de oranje buitenbussen van Postnl lopen dit gevaar. Ook de wandbrievenbus die aan jouw huis hangt of jouw vrijstaande brievenbus voor in de tuin loopt gevaar. En eigenlijk is zelfs je deurbrievenbus tijdens oud en nieuw niet veilige. Er zijn namelijk mensen die er enorm lol in hebben om vuurwerk in brievenbussen te stoppen en zo de boel laten exploderen. Je zult de eerst niet zijn die na een feestelijke nacht, de volgende dag van de koude kermis thuiskomt en ziet dat de brievenbus in gort ligt door een vuurwerkbom. Gelukkig kun je dit soort baldadigheid deels voorkomen. Maar garantie bieden doen we niet…

Hoe vuurwerk in brievenbus voorkomen?

Om je brievenbus tegen vuurwerk te beschermen moet je in actie komen. Er is maar één merk brievenbus die dit heel goed voor elkaar heeft en dat is Bobi. De Bobi brievenbus, en daarvan echt elk model is voorzien van een vuurwerksluiting. Hierbij kun je van binnenuit de klep helemaal vastzetten. Doordat de klep nu niet meer geopend kan worden, kan er ook geen rotje of ander knalvuurwerk in je bus worden gegooid. Helaas hebben de meeste mensen geen bobi brievenbus bij hun staan, maar een goedkoper model zonder deze unieke sluiting. In dat geval moet je andere maatregelen nemen. De meest drastische en tegelijkertijd de meest effectieve is dat je je bus helemaal van de muur schroeft en 2 dagen binnen neerlegd. Hiermee heb je 100% garantie dat je postbus oudjaarsnacht gaat overleven. Je kunt ook de klep dicht tapen met dikke tape. Ductape of iets dergelijks. Vaak nemen vandalen dan ook niet de moeite om dit allemaal los te maken. Waarom zouden ze zoveel moeite doen, als bij de buren aan de overkant de inworp nog wél open is?

Hoe de deurbrievenbus beschermen

Ja en dan heb je nog de deurbrievenbus waarvan je denkt dat dit wel veilig is. Maar waarvan in het verleden ook al is gebleken dat dit niet altijd zo is. Vorig jaar is nog iemand gewond geraakt door vuurwerk door haar brievenbusklep. Dus ook voor brievenbuskleppen in deuren raden we je aan om deze dicht te tapen. Nog beter is om een vuurwerksluiter te kopen waarmee je de klep kunt afsluiten. Hiermee trek je de klep als het ware dicht en deze is vanaf buiten niet te openen. We noemen dit apparaatje een brievenbusklem. Heel handig om in huis te hebben en elk jaar weer opnieuw te gebruiken.

https://www.yourmailbox.nl/bobi-brievenbus