Boca Boca
Image default
Energie

Hoe werkt een kleine windmolen?

De windmolen is niet geheel onbekend in Nederland. Je ziet ze vaker wel staan alleen zijn ze dan heel erg groot en zijn ze bedoeld voor het gehele land. Althans wel verdeeld uiteraard over alle windmolens. EAZ heeft zich verdiept in het ontwikkelen van kleine windmolens voor het platteland. 

Hoe zit dat met die kleine windmolen?

De kleine windmolen is exact zoals de naam het zelf ook zegt een molen die draait op wind. Deze molen werkt dus het best op dagen dat het veel waait. Dit is in Nederland dan over het algemeen in de koudere maanden. In de zomermaanden waait het helaas ook in Nederland alleen dan wel wat minder hard. We zeiden wel helaas, maar voor de molen is dit heel goed. 

De windmolen moet je plaatsen op een open plek waar er dus veel wind is. Doordat hier dan veel wind is draait de molen hard en vang je dus meer stroom. Het is heel simpel des te meer het waait des te meer stroom je hiermee opwekt. Plaats je de molen op een plek die erg krap is, dan krijg je dus heel weinig wind en wek je weinig stroom op. Daarom moet het op een open veld geplaatst worden waar niks de wind blokkeert. 

In de zomer kun je dus wat minder stroom krijgen hierdoor. Uiteindelijk is het altijd goed en bespaar je ook zeker hierop. Het is dan alleen heel verstandig om bijvoorbeeld ook zonnepanelen te nemen zodat je van beide seizoenen het uiterste kan halen op andere manieren.

Zodra jij je stroom opwekt heb je het dus niet meer van andere bronnen nodig. Die andere bronnen zijn meestal ook schadelijk voor het milieu. Dit is daarom ook echt een duurzamere manier voor het verkrijgen van stroom. Zowel voor de natuur als voor je eigen portemonnee. Bekijk hier een kleine windmolen voor op de boerderij.

Wat is ons doel?

De bevolking neemt toe waardoor boeren het ook steeds drukker krijgen. De boeren zijn verantwoordelijk voor het eten. Doordat er meer mensen zijn dan ooit was moeten zijn ook meer voedsel maken. Wij hopen dan ook het leven van de boer hierdoor wat gemakkelijker en goedkoper te maken. Dit doen wij door voor ze te denken en dit ook uit te voeren. Zelf hoeven ze hier niks voor te doen en regelen wij het.

Wij werken in drie fases. In fase één gaat het om de laagste kosten voor elektriciteit te krijgen. In fase twee sturen wij op vraag en aanbod hiervan. In de laatste fase willen wij de winst delen door een enorm economisch voetafdruk achter te laten. Benieuwd naar de impact van een kleine windmolen? Bekijk er hier meer over.

https://www.eazwind.be/