Boca Boca
Image default
Aanbiedingen

Uw kind op tijd laten opstaan, koop dan een wekker

Wekkers voor kinderen

Kinderen die oud genoeg zijn om naar de kleuterschool te gaan of die de cijfers onder de knie hebben, zijn er misschien klaar voor om een wekker kind te gaan gebruiken. Met een wekker kunnen kinderen leren hoe ze verantwoordelijk en onafhankelijk kunnen zijn.

Soorten wekkers voor kinderen

Als u ervoor kiest om wekker kopen, dient u op verschillede factoren te letten.  Leeftijd, waaksheid en kamerinrichting zijn allemaal redenen om een bepaald type te kiezen. Ook de prijs moet in overweging worden genomen, want een kind dat een dinosaurusklok kiest, zal waarschijnlijk een andere klok willen als hij in de puberteit komt.
Een wekker voor een peuter is een wekker die hen moet helpen bij het begrijpen van cijfers, tijd en wanneer ze uit bed kunnen komen. Een hema wekker is geschikt voor zowel uw peuter als tiener. 

Het gebruik van de wekker aanleren

Om uw kind te helpen bij de overgang naar zelfstandig opstaan, kunt u hem of haar laten helpen bij het kiezen van een wekker. Zo wordt het proces leuk en spannend, in plaats van eng. Voor een kind kan het een grote verandering zijn om een luide wekker te horen in plaats van de stem van hun ouders. Hulp bij het kiezen van de wekker kan die angst wat wegnemen.

Wennen aan het geluid

Laat uw kind wennen aan het geluid van de wekker door hem of haar er thuis een paar keer naar te laten luisteren. Leg uit hoe de wekker afgaat en dat het de bedoeling is dat hij op dat tijdstip uit bed komt. Oefen de routine die uw kind na het ontwaken moet doen (zoals aankleden of naar het toilet gaan) een paar keer voordat u die ’s ochtends in praktijk brengt.

De wekker uitproberen

De eerste dag of twee dagen dat u de wekker gebruikt, kan het nuttig zijn om uw kind een minuut of twee voordat de wekker afgaat lichtjes wakker te maken. Deze half-wakkere toestand kan uw kind helpen aan het alarmgeluid te wennen en niet bang te zijn voor het geluid.

Het kan nodig zijn uw kind de eerste paar weken te controleren, vooral als hij ’s ochtends moeilijk opstaat. Zorg ervoor dat hij ’s nachts voldoende slaap krijgt; voor kinderen die laat slapen, kan het nodig zijn vroeger naar bed te gaan om hun gezondheid te beschermen. Als er eenmaal een vaste routine is, vinden de meeste kinderen het leuk om zelf op te staan.

wekker

https://www.aeroxspecials.nl/veel-gestelde-vragen-en-tips-over-kind-wekker/