Boca Boca
Image default
Beauty en verzorging

Nazorg na tattoo verwijdering met laser

Het weglaseren van een tatoeage is een goede manier om ongewenste inkt te verwijderen. Maar het succes hangt niet alleen af van de behandeling, ook goede nazorg is belangrijk. In dit artikel legt Medilaser uit wat je na het weglaseren van een tatoeage moet doen voor het beste resultaat.

Koeling en pijnverlichting

Na een laserbehandeling kan het behandelde gebied pijn doen en branderig aanvoelen. Om de pijn te verlichten, kun je de huid een paar minuten koelen met coldpacks, natte doeken of ijsklontjes in een plastic zakje gewikkeld in een washandje. Dit vermindert niet alleen de pijn, maar helpt ook tegen zwelling. Als de pijn te erg wordt, kun je een pijnstiller nemen. Meestal duurt de napijn niet langer dan een kwartier en neemt daarna flink af.

Antibiotica crème

Wanneer grotere delen van het lichaam, zoals het gezicht, zijn behandeld, kan de huid na de laserbehandeling ingesmeerd worden met een antibiotica crème genaamd zilversulfadiazine 1%. Deze crème wordt voorgeschreven door een arts en dient ongeveer 7 dagen lang 3 keer per dag op de behandelde huid te worden aangebracht. Deze crème helpt bij het voorkomen van infecties en versnelt het genezingsproces.

Bescherming tegen zonlicht

Na het verwijderen van een tatoeage is het heel belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Zonlicht kan de behandelde huid beschadigen en zorgen voor verkleuring. Bescherm je huid 6 weken voor en na de behandeling goed tegen de zon. Gebruik zonnebrandcrème met minimaal factor 50 op de behandelde plekken, niet alleen net na de behandeling, maar ook tijdens de hele periode tussen de behandelingen. Vermijd zonnebaden of de zonnebank, want zelfs een beetje zon kan je huid bruin laten kleuren. Dit kan de effectiviteit van toekomstige laserbehandelingen beïnvloeden, omdat de laser minder goed werkt op een bruine huid.

Voorzichtig met een behandelde huid

Na een laserbehandeling is je huid gevoelig en moet je er voorzichtig mee zijn. Laat de huid zoveel mogelijk met rust en vermijd wrijven of te veel aanraken. Je mag wel voorzichtig wassen, maar wrijf niet te hard. Als er korstjes of blaren ontstaan, krab of pulk daar dan niet aan. Een vette crème of zalf kan helpen tegen jeuk en het genezingsproces bevorderen. Om irritatie door kleding te voorkomen, kun je een steriel gaasje of verband over het behandelde gebied doen. Dit beschermt tegen schuren. Zwemmen en contactsporten kun je beter vermijden zolang er nog schilfers zijn.