Boca Boca
Image default
Woningen

Veranderen van leverancier

Er is toenemende concurrentie tussen energieleveranciers. Leveranciers kunnen niet concurreren op de kwaliteit van het product zelf, omdat iedereen dezelfde elektriciteit en aardgas heeft. Ongeacht of u leverancier X of Y kiest, uw smartphone laadt zo snel op en uw tv werkt normaal.

Wat leveranciers kunnen onderscheiden is de prijs, de manier waarop ze energie kopen of produceren en de extra diensten die ze kunnen leveren.

Zeker voor deze belangrijke prijs wordt het voor jou heel interessant. Leveranciers investeren zwaar om van u een nieuwe klant te maken. Doe dit met een royale welkomstkorting. Als je je bijvoorbeeld registreert en een jaar lang klant wordt, ontvang je een bonuskorting van 250 euro. Een ander voorbeeld is de korting per eenheidsprijs of de hoeveelheid gratis energie. Dit geldt alleen voor energiecomponenten of abonnementskosten, niet voor distributienetwerktarieven, aangezien deze vergoedingen worden bepaald door de netbeheerder.

Hoe vind ik nog steeds de goedkoopste energieleverancier?

Welke leverancier voor uw situatie het beste is, hangt af van de postcode van uw woonplaats en het verbruik van uw gezin. Dit komt vooral omdat rekening moet worden gehouden met het tarief van het distributienet. Ze vormen een belangrijk onderdeel van de totaalprijs. Het resultaat van de vergelijking kan zijn dat iemand uit Antwerpen evenveel consumeert als iemand uit Gent, maar alsnog een andere aanbieder vindt als goedkoopste aanbieder. Daarom moet u bij het vergelijken van energieprijzen een postcode invoeren.

Op deze manier krijgt u een overzicht van de beste offertes op maat van uw wensen en persoonlijke omstandigheden, inclusief de verwachte totale kosten die u de komende 12 maanden betaalt. Daarom zijn de kosten van netbeheerders in uw regio inbegrepen. En vergeet niet de mogelijke welkomstkorting als beloning!

Ik weet niet wat je verbruik is?

Dan heb je twee opties:

Je kunt vergelijken op basis van het aantal mensen. Dan berekent Energieleveranciers.be voor jou het gemiddelde verbruik van een gezin met dat aantal.

U neemt contact op met uw huidige leverancier om uw verbruik op te vragen. Deze exacte cijfers staan ​​in hun systeem.

Hoe vind ik de beste leverancier?

De vraag of de meest gunstige leverancier ook de beste is, is een andere zaak. Vooral de belangrijke inhoud die je hebt gevonden. Andere informatie over elektriciteit en aardgas zie je niet. Alleen diensten en methoden om energie op te wekken, kunnen voor u een groot verschil maken.

Als je bijvoorbeeld groot belang hecht aan het feit dat je echte Belgische elektriciteit krijgt, dan is het waarschijnlijk dat de goedkoopste niet de beste energieleverancier is. Aan de andere kant kan dit goed zijn, omdat groene lokale leveranciers minder moeite doen om winst te maken.

Dit is uw keuze en u kunt ervoor kiezen uw voorkeuren verder op te geven in de vergeleken zoekresultaten.

Zo gemakkelijk mogelijk overschakelen?

Soms heeft de energieleverancier tussen dagelijkse vervangingen een probleem. In dit geval is het handig als u een comparator als www.energieleveranciers.be gebruikt om het probleem namens u op te lossen. Dankzij het directe contact met de klantenservice kun je snel de reden vinden en alles in orde houden. Volg deze stappen om leveranciers te vergelijken en te wijzigen:

Vind het beste aanbod voor uw situatie

Voer uw postcode en bekijk in de resultaten welke leverancier het beste bij uw situatie past. Gelieve bij het aanvragen de oude energierekening te bewaren. Het aanvraagformulier vereist dat u het verzendadres en het zogenaamde EAN-nummer van de elektriciteitsmeter opgeeft.

Uw EAN-nummer is een 18-cijferig nummer vanaf 5414. Dit is erg belangrijk voor netwerkoperatoren om verbinding te maken met het juiste huis.

Geen of geen EAN-nummer? Geen probleem, de energieleverancier zorgt ervoor dat je het via e-mail ontvangt. EAN-nummers zijn persoonlijke nummers in uw huis, dus ze worden mogelijk niet namens u ontvangen.

Wacht 14 dagen

Na het aanvragen van een offerte heeft u altijd een wettelijke bedenktijd van 14 dagen. Daarom hoeft u tijdens deze periode niet zonder speciale redenen de aanvraag in te trekken. Je kan de aanvraag eenvoudig annuleren door contact op te nemen met Energieleveranciers.be of een nieuwe energieleverancier.

Je oude energiecontract eindigt automatisch

De nieuwe energieleverancier beëindigt automatisch het oude contract voor u. U hoeft verder niets te doen.

Rapporteer uw meterstand

De netbeheerder neemt binnen 2-3 weken contact met u op om uw meterstand te rapporteren. Zo kunnen zij uw startwaarde vastleggen en bijhouden welke verbruikskosten voor u van toepassing zijn.

De netbeheerder geeft het dan door aan uw nieuwe en oude leveranciers. Gebruikt om de eindfactuur op te stellen.

Is voltooid!

Uw aanvraag is nu voltooid en de totale bestede tijd zal niet meer dan 10 minuten bedragen. Vergelijkingen kunnen tot enkele minuten worden gemaakt en meterstanden kunnen binnen enkele minuten worden gerapporteerd.

Bespaar honderden euro’s in 10 minuten

Het mooiste aan ruilen is dat je jaarlijks honderden euro’s bespaart in minder dan tien minuten. Zodra u een lagere prijs kiest en een aanzienlijke welkomstkorting krijgt, kunt u snel veel geld besparen.

Als je vergelijkt op Energieleveranciers.be, zie je onderstaande offertes, gesorteerd op prijs van laag naar hoog.

Dit overzicht is niet de goedkoopste energieleverancier in België, aangezien het nog steeds afhankelijk is van postcode en verbruik. Maar het laat je wel weten welke aanbiedingen beschikbaar zijn.

https://be.propenda.com/keyword/kosten.html