Boca Boca
Image default
Aanbiedingen

Een koelkast kiezen doe je zo!

Een koelkast kiezen doe je zo! 

Een koelkast uitkiezen kan spannender zijn dan dat het lijkt. Zo heb je allerlei modellen, stijlen en extra functies die de keuzemogelijkheden ontelbaar maken. Al deze opties kunnen het soms lastig maken om een keuze te maken. In dit artikel bespreken we daarom een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van een koelkast. Ben jij inmiddels ook een beetje verdwaald geraakt op alle koelkastpagina’s? Lees dan gauw verder. 

 

Koelkast kiezen: de basis

Met het uitkiezen van een koelkast dien je rekening te houden met grootte, stijl en jouw persoonlijke wensen. Geen ruimte in de keuken? Kies dan voor een vrijstaande koelkast. Inbouwkoelkasten staan strak en hebben een vaste plek in je keuken. Deze koelkasten zijn vaak wel wat kleiner en daardoor geschikter voor een kleiner huishouden.  

 

Extra functies 

Soms wil je net iets extra’s. Dit kan met de Amerikaanse koelkast. Een Amerikaanse koelkast is nog steeds helemaal hip en wordt dan ook vaak aangeschaft. In deze modellen heb je ruimte voor een huishouden ongeveer vijf personen. Je kunt er dus een hele hoop in kwijt!

Bovendien vind je in een Amerikaanse koelkast vaak extra technieken. Voor de echte koelkastfanaat is dit dan ook de beste optie. Zo vind je in deze koelkast vaak waterdispensers of ijsblokjesmakers. Handig voor de zwoele zomerdagen. 

 

Onderhoud

Iedere koelkast vereist een beetje onderhoud. Gelukkig hoeft een koelkast onderhouden niet moeilijk te zijn. Om hem te reinigen is het belangrijk om de hele koelkast leeg te halen en de schappen en kiertjes te reinigen met lauwwarm water en een beetje afwasmiddel. Zorg er ook voor dat je meteen de wanden vrijmaakt van ijs en dat je het rooster vrijhoudt van stof. 

Natuurlijk hoef je er bij een nieuwe koelkast nog even niet aan te denken, maar soms kan het toch gebeuren dat je koelkast het niet doet of dat je ergens ontevreden over bent. Kijk dan eens online voor alle koelkast onderdelen die jou helpen om de koelkast naar je zin te maken. Op Fixpart.be kun je de mogelijkheden sorteren op merk en apparaat. Extra handig wanneer je niet veel tijd hebt. 

 

https://fixpart.be/