Boca Boca
Image default
Woningen

Welk bed moet ik kopen voor mijn puber thuis?

Met het groter en ouder worden van je kind neemt ook de behoefte aan een ander bed toe. Om een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf van een nieuw bed, zetten we hieronder een aantal dingen op een rijtje die de aandacht verdienen.

Waar op letten?

Welk bed je moet kopen voor een puber hangt voor een groot deel af van hem of haar zelf. Waarschijnlijk heeft hij of zij nu een eenpersoonsbed, al dan niet in de vorm van een (half)hoogslaper met een bureau er onder. Leuk voor jongere kinderen, maar met het ouder worden, veranderen de wensen en behoeften nu eenmaal. Welke wensen worden kenbaar gemaakt? Daarnaast kijk je natuurlijk naar wat je zelf belangrijk vindt, de ruimte die er is en niet geheel onbelangrijk: het beschikbare budget. Al deze zaken samen vormen het uitgangspunt voor het model dat je kiest.

Soorten bedden

In een kleine kamer past vaak geen tweepersoons bed. Heeft je puber dus beperkt de ruimte, dan valt die optie al snel af. Wellicht dat een twijfelaar wel tot de mogelijkheden behoort. Een andere optie is nog een bed met een uitschuifbaar bedframe er onder. Dit is vooral handig, wanneer er regelmatig iemand blijft slapen. Je creëert dan eenvoudig een extra slaapplek en na gebruik schuif je het weer in. Ruimtebesparend dus. Wil je het liefst ook extra opbergruimte? Kijk dan naar een model dat een of meerdere lades heeft.

Slaapkamer

Kwalitatieve nachtrust

Een goed bed is van belang voor een goede nachtrust. Voor pubers geldt dit misschien wel des te meer. Ze maken immers een snelle ontwikkeling door. Een puber is al aardig op lengte en ook het gewicht gaat richting dat van een volwassenen. Een bed moet dus niet alleen praktisch zijn en gericht op de wensen van je kind, maar ook stevig.

– Het bedframe
Een goed bedframe vormt eigenlijk de basis van elk bed, maar het oog wil natuurlijk ook wat, zeker in het geval van pubers. Het zit hem dan eveneens in de uitstraling die gewenst is. Zo krijgt bijvoorbeeld een twijfelaar een stoere look door het gebruik van metaal en met houten bedframe creëer je een meer natuurlijke uitstraling.

– De bedbodem
Naast een goed en solide frame is ook de bedbodem erg belangrijk. Deze moet van goede kwaliteit zijn om te zorgen voor een lange levensduur. Zo moet de bodem ruimte hebben voor ventilatie en een goed draagvermogen. Minstens 28 latten wordt aangeraden. Gaat de voorkeur uit naar een boxspring, dan is ook de ventilatie van belangrijk, maar hiernaast dien je te letten op een goede vering.

Het matras als belangrijkste onderdeel

Daar waar het oog gericht is op de buitenkant, gaat het er bij een goede nachtrust hoofdzakelijk om dat je een goed matras hebt. Koudschuim matrassen komen vaak goed naar voren, vanwege het aanpassingsvermogen en de goede ventilatie. Afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en het te dragen gewicht, maak je hier uiteindelijk een keuze in.