Boca Boca
Image default
Financieel

Lenen geld, wat wanneer je niet over vast werk beschikt?

Naar alle waarschijnlijkheid zal je er niet van schrikken wanneer we je zeggen dat lenen geld in de praktijk gepaard gaat met een aantal niet onbelangrijke voorwaarden. Het spreekt namelijk voor zich dat de kredietverstrekker er wel zeker van moet zijn dat je in staat zal zijn om (conform de geldende voorwaarden) het geleende bedrag terug te betalen. Wanneer daar twijfel over bestaat is het mogelijk dat er een hogere intrest zal worden aangerekend of dat de lening zelfs zal worden geweigerd met alle gevolgen van dien. In ieder geval, ben jij ook van plan om een krediet af te sluiten, maar beschik je niet over een vaste job? Dan zou dat reeds een flink probleem kunnen zijn!

Hoe kan je in de praktijk geld lenen?

Lenen geld is in de praktijk natuurlijk op tal van verschillende manieren mogelijk. In eerste instantie zal je bijvoorbeeld kunnen vaststellen dat je ervoor kan kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. Dat is echter niet alles. Bovendien is ook het doorlopend krediet bijvoorbeeld een zeer interessante optie om te overwegen. Ben je van plan om een woning aan te schaffen? Dan zal je tot de vaststelling komen dat de hypotheek voor jou weer de beste keuze zal zijn. Voor welke kredietvorm jij gaat kiezen zal altijd afhankelijk zijn van de situatie in kwestie.

Met welke voorwaarden moet je rekening houden bij lenen geld?

Bij het lenen geld is het altijd voor jou als kredietnemer een vereiste om aan te kunnen tonen dat je over een voldoende solvabiliteit beschikt. Dat lijkt in de praktijk misschien op het eerste zicht geen groot probleem, maar toch is dit lang niet voor alle mensen even eenvoudig, integendeel. Enkele voorwaarden waar je bij het aanvragen van een krediet zeker rekening mee zal moeten houden hebben we in ieder geval hieronder alvast even voor je op een rijtje gezet:

– Vaak dient aangetoond te kunnen worden waarom je precies geld wil lenen;
– Er moet aangetoond kunnen worden dat je voldoende solvabel bent;
– Eventueel kunnen aanvullende waarborgen een vereiste zijn;

De kredietvoorwaarden die van toepassing zijn kunnen in de praktijk niet onaanzienlijke verschillen vertonen. Dit afhankelijk van zowel het soort krediet als de kredietverstrekker waar je een beroep op doet. Het spreekt voor zich dat je even grondig verdiepen in deze voorwaarden erg belangrijk is.

Geen vast werk hebben is dus geen probleem?

Het lenen geld zonder vast werk zou in de praktijk in principe mogelijk kunnen zijn. Veel is echter op dit vlak afhankelijk van de andere mogelijke financiële waarborgen waarover je (al dan niet) beschikt. Wanneer het inkomen dat je hebt (eventueel dus de werkloosheidsuitkering) het enige is wat je in de weegschaal kan leggen is de kans ontzettend klein dat je een lening zal kunnen afsluiten. Heb je echter ook nog andere inkomstenbronnen of beschik je bijvoorbeeld over een beleggingsportefeuille die je als onderpand kan geven? Dan zou het eventueel zomaar kunnen gebeuren dat je alsnog een lening zal kunnen afsluiten. Let echter wel goed op, de voorwaarden voor kredieten voor mensen die geen vast inkomen hebben door hun job kunnen aanzienlijke verschillen vertonen.