Boca Boca
Image default
Woningen

Raam bestellen

 

Hoe kunststof ramen te kiezen.

PVC-ramen zijn niet langer een premiumproduct. Ze zijn overal geïnstalleerd: van kantoren en winkels tot Chroesjtsjov-huizen en luxe appartementen. De installatie van raamconstructies wordt aangeboden door honderden bedrijven en trekt kopers aan met kortingen en promoties. Maar hoe kiest u kunststof ramen, kan een raam van hoge kwaliteit goedkoop zijn en met welke nuances moet bij het selecteren rekening worden gehouden? We zullen proberen deze problemen te begrijpen en de formule af te leiden voor een ideaal kunststofraam.

Waarom is het belangrijk om bij de keuze rekening te houden met de volledige raamopbouw en bedrijfsreviews?
De PVC raamconstructie bestaat uit een vensterbank, een profiel, een raam met dubbele beglazing, een glaslat, een afdichting, een eb en fittingen. Het is een complex systeem met onderling verbonden elementen.

Een veelgemaakte fout van de koper is om alleen een raam te kiezen van het merk PVC-profiel. Tegelijkertijd kan de aannemer zelf (dat wil zeggen het bedrijf dat de ramen plaatst) een dunne glasunit, laagwaardig beslag en afdichtingen leveren. Hierdoor zal het raam de consument teleurstellen.

Daarom is de eerste stap om te beslissen hoe u een kunststof raambedrijf kiest, dat wil zeggen een uitvoerder. Hier laten ze zich leiden door echte klantrecensies, de ervaring van het bedrijf, de professionaliteit van de medewerkers, de beschikbaarheid van onze eigen productie en de gebruikte materialen. Houd er rekening mee dat we op de “Factory of Windows” -website echte beoordelingen van onze klanten publiceren, zowel positief als negatief. Het is voor ons echt belangrijk dat u tevreden bent met uw aankoop.

Bepaal daarna de bedrijfsomstandigheden van het raam. De keuze van technische parameters van de toekomstige raamstructuur hangt hiervan af:

Bedrijfstemperatuur: binnen, buiten.
Maximale geluidsbelasting, raamoriëntatie (zicht op drukke laan, rustige binnentuin).
Doel van het pand: kantoor, privékantoor, woonkamer, slaapkamer, keuken, balkon.
Beveiliging: heeft u inbraakwerend beslag nodig, kindersloten, muskietennetten, nanofilters die beschermen tegen allergenen.
De vloer waarop het raam is geïnstalleerd.
Aanbevelingen. Maak voordat u een raam bestelt gebruik van de gratis meetservice. Een specialist zal een nauwkeurige meting doen, u helpen bij het kiezen van een profiel, een raam met dubbele beglazing, beslag en accessoires. U kunt ook naar uw dichtstbijzijnde kantoor gaan voor voorbeeldvensters. Dit zorgt voor de kwaliteit van de gebruikte materialen en de afgewerkte producten.

Profiel selectie
PVC-profiel is een milieuvriendelijk materiaal dat bestand is tegen omgevingsinvloeden. Om het plastic nog sterker en beter bestand te maken tegen extreme temperaturen, versterken fabrikanten het met staal. De dikte van de metalen wapening is niet minder dan 1,4 mm.

Het oppervlak van het profiel is uniform, glad, zonder korreligheid en eenkleurig. Plastic kan mat en glanzend zijn.

Met de juiste werking gaat het PVC-profiel 50 jaar mee.

Deskundige aanbevelingen. Onze fabriek gebruikt het kunststofprofiel van Deceuninck, gepresenteerd in verschillende series, bij de productie van raamconstructies.

De wapening van Deceuninck is 1,5 mm dik, wat de inbraakbeveiliging van het raam verhoogt. De constructies maken ook gebruik van een dubbelbenige glaslat die voorkomt dat de verpakking vanaf de straatzijde naar buiten wordt geperst. Het Deceuninck-profiel onderscheidt zich door zijn hoge sterkte, geluids- en warmte-isolatie.

Onze experts raden aan om dergelijke ramen te installeren op de eerste en laatste verdieping van appartementen, in landhuizen, kantoren.

Om correct te bepalen welk profiel te kiezen voor een kunststof raam, is het ook nodig om rekening te houden met de dikte / breedte van het kunststof. De sterkte van de constructie, de weerstand tegen vervorming en beschadiging is afhankelijk van deze parameters.
Een belangrijke parameter is de inbouwdiepte. Volgens de EU-norm is de breedte van het structuurprofiel vanaf 50 mm. Om ervoor te zorgen dat het raam een ​​optimaal niveau van geluids- en thermische isolatie behoudt, moet de installatiediepte 58 tot 70 mm bedragen. Als het raam wordt gebruikt met meer extern geluid in een koud klimaat, wordt het aanbevolen om een ​​profiel te gebruiken met een dikte van 70–130 mm.

Het aantal camera’s is afhankelijk van de profieldikte. Het is belangrijk om onderscheid te maken tussen het aantal kamers in een profiel en kamers in een glaseenheid.

Een kamer in een profiel is een holte van een bepaalde lengte gevuld met lucht en wapening. Het aantal camera’s kan verschillen: 2, 3, 5 of meer. Ontwerpen met een drie- en vijfkamerprofiel zijn populair. Het driekamerprofiel is geschikt voor ramen aan de zuidzijde en het 5-kamerprofiel aan de noordzijde.

 

Raam bestellen

 

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/